Sponzorji:
Sponzor-Občina.jpg
logo_tsm.png
Krpan.jpg
KITAK_Logo.jpg
FLUCHER.jpg
Sahovska_Zveza_Slovenije.jpg

PRAZNIČNI TURNIR V OŠ, 10.12.2019

Na Osnovni šoli Šmarje pri Jelšah smo 10. decembra priredili že tradicionalni praznični šahovski turnir, ki se ga vsako leto rado udeleži veliko šahovskih navdušencev. Tudi letos je bila udeležba številna, saj je kar 38 mlajših in malo starejših šahistov iskalo najboljše poteze, da bi ugnalo nasprotnika in pridobilo čim več točk.

Šahovske ure so odštevale čas, učenci so figure premišljeno premikali po šahovnicah, prvi zmagovalci so že javili rezultate. Po petih odigranih kolih je napočil čas za podelitev medalj, ki so ves čas turnirja privabljale s svojim leskom, pripadle pa so seveda trem najboljšim v posamezni kategoriji. Potrpežljivi sodniki so bili naši člani Silvester Šrimf, Mirko Košir in Adlof Marš, medalje in darila pa sta razdelila Monika Javornik in Dominik Košič.

Med mlajšimi fanti so prva tri mesta zasedli Jan Drozg (3. r. Kristan Vrh), Matevž Čakš (3. b) in Anže Čokl (2. r. Kristan Vrh),  med starejšimi pa Tilen Drama (7. b), Jakob Gobec (6. d) in Tadej Dimec (9. a). Medalje smo podelili tudi dekletom. Med mlajšimi so jih prejele Tija Mikez (2. c), Lara Karić (2. b) in Neža Žaberl (2. c), med starejšimi pa Ulla Muzel (6. b) in Ana Marija Plevnik (6. a).

Na nadobudne šahiste pa ni pozabil niti Miklavž, ki je v sodelovanju s klubskimi sponzorji (Papirnica Petka, Tampex, Kavarna Urša, Mladinska Knjiga, Pizzerija Lipnik,...) bogato napolnil darilne vrečke in vsakega razveselil s svojimi dobrotami.

Vir: OŠ, Monika Javornik