Sponzorji:
Sponzor-Občina.jpg
logo_tsm.png
Krpan.jpg
KITAK_Logo.jpg
FLUCHER.jpg
Sahovska_Zveza_Slovenije.jpg

MLADINSKO ŠAHOVSKO PRVENSTVO CELJSKE REGIJE

Mladinske regijske kvalifikacije so se odvile v soboto 18.01.2020 v Šentjurju. Udeležilo se ga je sedem naših šahistov.

Na regijskem prvenstvu mladih lahko sodelujejo vsi igralci in igralke šahovskih klubov in društev glede na ustrezno starostno kategorijo in regijsko pripadnost. Obvezen igralni čas fantov do 10 in do 12 let je 20 minut + 10 sekund/potezo, za ostale starostne kategorije pa lahko tudi 10 minut + 5 sekund/potezo, Igra se največ 9 kol po švicarskem sistemu (če je sodelujočih manj, pa lahko tudi po ustreznem Bergerjevem sistemu – enokrožno ali dvokrožno). Tehnični izvajalec lahko smiselno združi posamezna prvenstva (npr. če je v kakšni skupini manj kot 5 prijavljenih), vendar mora razglasiti najboljše v vseh kategorijah.

Državnega prvenstva v standardnem šahu v vseh starostnih kategorijah se lahko udeležujejo le registrirani igralci in igralke šahovskih klubov in društev s tekmovalno licenco za leto 2020 (za razliko od šolskih tekmovanj, kjer se zahteva status učenca/-ke ali dijaka/-inje). Zato morajo šahovski klubi in društva do 31. januarja 2020 registrirati nove mlade igralce in igralke, kasneje registrirani ne bodo mogli nastopiti na državnem prvenstvu.

Morebitne prestope (znotraj regij in med regijami) naj mladi šahisti/-ke opravijo pred regijskimi prvenstvi.

Vsi igralci, ki želijo nastopiti na državnem prvenstvu v standardnem šahu morajo znati brati in zapisovati šahovske partije v ustrezne formularje.

      

Mladinskega državnega prvenstva v standardnem in pospešenem šahu, ki bo od 15.02. do 22.02.2020 na Otočcu, se bodo udeležili naslednji naši mladi šahisti in sicer Ulla Mzel (D12), Nejc Šale (F10), Anže Drama (F10), Jošt Ratej (F10), Vid Ratej ( (F12),  Vid Koritnik (F12) in Jakob Gobec (F12).